Для громадян України, які планують виходити на заслужений відпочинок або вже перебувають на пенсії, з'явилися важливі новини. Відомо, що пенсійні виплати приблизно в 7 тисяч гривень можуть отримувати українці, проте не всі. Йдеться про тих людей, які мають повний страховий стаж із солідарної та накопичувальної систем.

Про це стало відомо завдяки офіційному повідомленню Міністерства соціальної політики України.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

У Міністерстві соціальної політики підрахували, що українці можуть накопичити на досить високу пенсію. Це станеться, якщо внески будуть 4% від заробітної плати і прибутковості, а також 0,25% на місяць вище рівня інфляції.

Умови, які для цього потрібні:

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зарплата - приблизно 15 тисяч гривень на місяць.

Загальний стаж - від 35 років.

Необхідно щомісяця відкладати 2% від зарплати. Це буде Пенсійний накопичувальний рахунок за сплаченим ПДФО. Також повинні бути додаткові 2% від зарплати із сум ЄСВ – їх платить роботодавець.

Виплати за накопичувальною системою 15 років.

Весь час накопичені гроші працюють з прибутковістю + 0,25% вище рівня інфляції.

Пенсіонерки, скріншот: YouTube
Пенсіонерки, скріншот: YouTube

Тільки при дотриманні всіх умов середня пенсія за накопичувальною системою за 15 років складе 3,1 тисячі гривень. Таким чином загальна сума пенсії за солідарною та накопичувальною системами становитиме понад 6,7 тисячі гривень. Варто зауважити, що це 45% від розрахункової зарплати.

Станом на липень середній розмір пенсії становить 3 778,78 гривні. Справа в тому, що за II квартал – це з квітня по червень – пенсія в Україні зросла на 54,13 гривні. Відомо, що з 1 жовтня пенсії підвищать на 400 гривень. Це стосується пенсіонерів від 75 до 80 років. Вже з 1 грудня заплановано загальне зростання мінімальної пенсії на 80 гривень. Тому сума сягне 1 934 гривень.

Раніше повідомляли, тримала в сараї: жертвами української пенсіонерки стали троє чоловіків.

Як повідомляв Знай.uа, велика частина українців ризикує залишитися без пенсій: фахівці зробили похмурі прогнози.

Знай.uа писав, з українських пенсіонерів здеруть податок на виплати: Кабмін назвав терміни і суми.