З'явилася інформація щодо цін на хліб, які будуть згенеровані вже цієї осені 2021 року.

Відомо, що посівна кампанія розпочалася пізніше на два тижні, ніж торік. Однак Мінекономіки прогнозує, що аграріям вдасться зібрати урожай на 14,6% вище торішніх показників (75,1 млн тонн). Позаторік ситуація йшла ще краще, проте в 2021 році можуть побити той рекорд.

Хлібзавод, скріншот: Youtube
Хлібзавод, скріншот: Youtube

Але не тільки несприятливі погодні умови можуть перешкодити фермерам. Вони можуть зіткнутися з високою ціною на паливо. А це відіб'ється на формуванні вартості хлібобулочних виробів. Наприклад, аналітики не виключають, що ці продукти можуть і зовсім подорожчати на 5-10 відсотків.

Скрін, відео YouTube хліб
Скрін, відео YouTube хліб

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Україна буде з хлібом в цьому році і в наступному, однозначно. Цьому є кілька підтверджень, так як ми бачимо, що взимку було багато опадів і в березні цього року. Посів пшениці збільшився ще восени, тому якихось ризиків в плані, що ми не зможемо зібрати недостатньо врожаю – ні", - заявляє заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

І щоб підтримати сільгоспвиробників, Кабмін розширив держфіндопомогу і планують направити додаткові 500 мільйонів гривень.

Хліб з цвіллю, фото " чорний список"
Хліб з цвіллю, фото " чорний список"

Нагадаємо, в Україні рекордно подорожчають яйця слідом за соняшниковою олією: забудьте про омлети

Як повідомляв "Знай.ua", з вересня вся молочка подорожчає на 5-7%: фермери б'ють на сполох, які ціни очікують українців восени

Знай.ua писав, інфляція в Україні побила трирічний рекорд: на скільки подорожчали "комуналка" і продукти