В Україні незабаром будуть підвищуватися ціни на яйця. Аграрії відзначають, що подорожчання яєць вже не зупинити, і зараз ціни на органічні та преміальні яйця досягають 45 грн.
Про це повідомляє "Хвиля".

На підвищення цін впливає скорочення виробництва. За даними Держстату, воно впало майже на 15% з початку року. Зараз в супермаркетах десяток яєць коштує близько 30 грн, а ціни на органічні яйця досягають 45 грн.

курячі яйця, скріншот з відео
курячі яйця, скріншот з відео

Аграрії відзначають, що підвищення цін буде продовжитися до новорічних свят, в цей момент ціна на яйця досягне піку.

"Зменшується пропозиція на ринку в зимові місяці, ціна зростає. Влітку пропозиція більше - ціна максимально знижується. Це зростання триватиме приблизно до новорічних свят, тоді зазвичай припадає максимально висока ціна на яйця, і ця висока ціна протримається десь до першого тепла", - сказала аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин.

Раніше повідомляли, з вересня вся молочка подорожчає на 5-7%: фермери б'ють на сполох, які ціни чекають українців восени.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай, яйця - по 3.8 євро за 6 штук: скільки коштують базові продукти за кордоном.

Знай писав, гуляю на все: що міг купити українець на 100 гривень в 1996 році і зараз. Як багато ми могли собі дозволити на 100 гривень 25 років тому