Українська комісія, що відповідає за регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла постанову, яка вводить більш жорсткі штрафні санкції за порушення якості обленерго постачання електроенергією споживачам.

Як повідомили в УНІАН, про це заявила член НКРЕКП Ольга Бабій в ефірі одного з телеканалів.

За словами експерта, своїм рішенням Нацкомісія наблизила стандарти електропостачання до європейських. Тепер планові перерви в електропостачанні можуть бути не більше 12 годин (раніше були 24 години), а в зимовий період час на реконструкцію та ремонт скоротили до 8 годин. Крім того, тривалість аварійних ремонтів тепер повинна бути не більше 22 годин, раніше було 24 години.

"Мало хто з нас знає, що, якщо у нас було відсутнє електропостачання більше цього часу, то ми маємо право на компенсацію. Раніше побутовий споживач мав право на компенсацію 200 гривень, зараз ця компенсація складе 300 гривень", - повідомила Ольга.

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Бабій пояснила, що компенсація повинна прийти автоматично в платіжці за місяць, в якому була перерва з електропостачання. Вона підкреслила, не потрібно писати ніяких заяв. Якщо компенсація не була надана автоматично - споживач повинен звернутися в НКРЕКП.

"Зараз Нацкомісія ввела більш жорсткі стандарти до компаній, які розподіляють енергію, це колишні обленерго. Для того, щоб вони підвищували якість електропостачання", - зазначила Бабій.

Варто зазначити, що якщо внаслідок стрибка напруги у споживача згоріли побутові прилади, то він повинен звертатися в обленерго за компенсацією, а в разі виникнення спору - це питання розгляне Державна інспекція з енергетичного нагляду.

Нагадаємо, що українці вимагають від Зеленського знизити комунальні тарифи в два рази: "Це грабіж"

Як повідомляв Знай.uа, в туалет без світла? Українцям показали нові тарифи на електроенергію, скільки доведеться віддати

Також портал Знай.uа писав, що Кабмін змінить тариф на електроенергію для українців: чого очікувати з 1 жовтня