Сьогодні, 19 серпня 2021 року, Міністерство і Комітет цифрової трансформації України повідомило радісну новину, що ЄС офіційно визнав відповідність українських covid-сертифікатів у додатку" Дія " європейським.

Тепер українці зможуть безпечно подорожувати Європою без будь-яких обмежень, викликаних пандемією коронавірусу (COVID-19).

Аеропорт "Бориспіль", скріншот: Facebook
Аеропорт "Бориспіль", скріншот: Facebook

У п'ятницю, о 10:00 за місцевим часом, пройде брифінг представників Мінцифри, МОЗ та Європейського Союзу, в ході якого буде розказано про проект, його технічну частину і про те, як же буде працювати цей процес. І найголовніше питання - коли ж українці зможуть подорожувати з сертифікатом в додатку.

Ковід-сертифікат, скріншот: YouTube
Ковід-сертифікат, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Беруть участь: Посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні, Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації України, Ольга Стефанишин, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України", - йдеться на сайті.

Цей онлайн-документ буде підтверджувати статус про вакцинацію проти коронавірусу і з'явиться біля інших цифрових документів в додатку.

Європейський сертифікат здоров'я, зображенн Telegram
Європейський сертифікат здоров'я, зображенн Telegram

Нагадаємо, юрист розповів, що буде після придбання підробленого сертифіката про вакцинацію: "Легко не пройде"

Як повідомляв "Знай.ua", відпочинок за кордоном в 2021 році: які вимоги до українців висунули Італія, Іспанія, Єгипет, Туреччина та інші країни

Знай.ua писав, щепленим від COVID-19 українцям хочуть послабити карантин: "Зменшить навантаження на економіку"