Для всіх вчителів, які вже втомилися від постійних обіцянок про підвищення заробітної плати, з'явилися важливі новини. Виявляється, що вчитель самостійно може збільшити свою офіційну заробітну плату. Однак є один "секрет", який необхідно знати.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів, що вчитель може збільшити свою заробітну плату на 20% самостійно. Для цього необхідно пройти процедуру сертифікації: підвищення кваліфікації.

Про це стало відомо завдяки заяві Сергія Шкарлета для одного з українських видань.

Сергій Шкарлет / фото: t.me/SerhiyShkarlet
Сергій Шкарлет / фото: t.me/SerhiyShkarlet

"На 2021 ще триває сертифікація, близько 1800 осіб попрямувало. Звичайно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість бажаючих зростає. Але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума", - розповів Сергій Шкарлет.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також міністр зазначив, що середня заробітна плата вчителів в 2,4 рази вище за "мінімалку". А в 2021 році їх заробіток зросте ще на 9%.

Зарплати вчителів, кадр з відео
Зарплати вчителів, кадр з відео

Також варто нагадати нашим читачам, що зарплата в 4 тисячі доларів для вчителів незабаром цілком може стати реальністю. Але, це можливо після завершення першого етапу реформи вищої освіти. Про це нещодавно також заявляв Сергій Шкарлет. $4000 зарплати зможуть отримувати найкращі викладачі та професори в президентському університеті.

Раніше повідомляли, у Міносвіти вирішили долю школярів на 1 вересня 2021 року: "Не зможе працювати".

Як повідомляв Знай.uа, вчителям знову пообіцяли зарплати 4 тисячі доларів: ці суми стануть реальними.

Знай.uа писав, українським школярам запропонували форму "як в СРСР", батьки обурюються: "Одяг прибиральниці".