Зовсім недавно ми розбирали ситуацію, коли котик може сходити повз лотка — як позбутися від їдкого запаху.

А зараз ми трохи розгорнемо ситуацію і поговоримо про те, які аромати наші домашні тварини вважають огидними, адже їх нюх в 14 разів гостріше, ніж у нас. Тому звичайні запахи можуть приносити їм якийсь дискомфорт.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Наприклад, домашнім "хижакам" дуже образливо, якщо їх лоток протягом довгого часу залишається брудним. Тому вони і можуть вибрати несподіване місце, щоб справити нужду — де-небудь на килимі, ліжку або в горщику з квітами. Ще їм неприємний запах людського туалету.

Кіт-рятувальник, фото: скріншот з відео
Кіт-рятувальник, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Далі можна згадати про деякі рослини, включаючи лаванду, руту, розмарин або евкаліпт, пахощі яких може принести людині задоволення, але викликати різке відторгнення у кішок. Якісь господарі навіть вирощують на території ці рослини, щоб тварини не заходили в їх сади. А ось перець і зовсім сприймається токсичним.

До цього списку варто додати дезодоранти, освіжувачі повітря і цитрусові, які мають на котів не такий вплив, як на людей (освіжаючі і оздоровчі запахи).

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Нагадаємо, кіт наслідив повз лотка - не біда: як позбутися від різкого запаху, дієві способи

Як повідомляв "Знай.ua", знайшли десятки втрачених дітей: 4 вражаючі історії псів-рятувальників, які стали героями для українців

Знай.ua писав, чорні лебеді обзавелися потомством і вразили українців неймовірною милотою: бальзам для душі