Тепер достатньо тільки екрану будь-якого відповідного електронного гаджета. Починаючи з понеділка, 23 серпня, в Україні всі електронні паспорти автоматично прирівняються до паперових і пластикових. Е-паспорти зобов'язані будуть приймати всі без винятку постачальники послуг в Україні - як державні, так і приватні.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі одного з українських телеканалів.

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

"Ми станемо першою країною в світі, яка це зробила", - підкреслив міністр.

Державні послуги після 23 серпня повинні надаватися також і в електронній формі.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Паспорт в смартфоні, фото Міністерство цифрової трансформації
Паспорт в смартфоні, фото Міністерство цифрової трансформації

"Україна дуже молода, тому ми гнучко і швидко приймаємо рішення. Інші держави - більш консервативні. Їм потрібно більше часу на це. Але за електронними документами майбутнє. Зараз у нас 11-12 млн користувачів. І це трохи більше ніж за рік. Це дуже потужні цифри. Загалом державними послугами онлайн українці почали користуватися в чотири рази більше", - розповів Федоров.

Мобільним додатком "Дія" користується 6 млн осіб. Ще майже 6 млн-веб-порталом. Законопроєкт, який прирівнює е-паспорти до паперових, Верховна Рада прийняла 30 березня 2021 року. За проголосували 302 нардепи. 15 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію електронних паспортів.

Раніше повідомляли, улюблена країна заробітчан відкрила двері українцям: які додаткові документи вимагатимуть на кордоні.

Як повідомляв Знай.uа, українцям відкрили двері 124 країни: як, коли і з чим можна виїхати в подорож просто зараз.

Знай.uа писав, українці можуть отримати найважливішу довідку, не виходячи з дому: допоможе у військкоматі та при виїзді за кордон.