З великої і теплої Одеси, де зараз в ці серпневі дні знаходяться десятки тисяч туристів і відпочиваючих з усіх куточків України, прийшли дуже дивні новини. Тепер є інформація, що огидні величезні медузи дісталися і міського узбережжя.

Саме так, тепер не тільки в Азовському морі є ці рідкі і отруйні мешканці. У Затоці відпочиваючі просто виносять медуз на берег в руках.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Одеса як вона є".

Медузи в Затоці, скріншот: Telegram
Медузи в Затоці, скріншот: Telegram

"Винесли медуз на берег в Затоці. На момент зйомки вони винесли і викинули вже більше 50 особин.", - повідомляють автори публікації.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також автори публікації додали ще й відео, яке вдалося зробити відпочиваючим. Люди зняли факт наявності медуз і безпосередньо методи боротьби з ними. Можна помітити, як чоловіки в руках виносять на берег величезних медуз.

Це ще далеко не всі новини. Нагадаємо, що аномально велика кількість медуз поблизу Азовського узбережжя може свідчити про серйозні екологічні проблеми. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, українські дослідники екології моря називають дві причини збільшення популяції медуз. По-перше, через потепління води багато медуз змогли пережити останню зиму. Враховуючи, що клімат і надалі теплішатиме, можна очікувати, що кількість медуз лише продовжить зростати.

Раніше повідомляли, рибалки натрапили на гігантське чудовисько, переплутавши його з колодою: "Довжиною 2,5 метрів і вагою в кілька сотень кілограмів".

Як повідомляв Знай.uа, у Генічеську мертвих медуз повертають назад у море, гримить скандал: "Ви що, діти?".

Знай.uа писав, без медуз, штормів і недорого: топ-5 місць для відпочинку замість Чорного моря.