Перша леді України Олена Зеленська розмістила пост, присвячений боротьбі з домашнім насильством в Україні та розповіла про виділену урядом субвенцію на підтримку постраждалим.

У публікації Олена акцентувала на тому, що проблема з домашнім насильством повинна вирішуватися першорядно і негайно, адже за 2020 рік за вчинення даного злочину засудили в чотири рази більше людей, ніж у 2019-му, а звернень було зафіксовано майже вдвічі більше, і це тільки відомі суспільству випадки.

Кабмін, фото з Instagram

"Боротьба з домашнім насильством – це про правильний ланцюжок реагування, командну роботу та небайдужість", - написала Олена.

конференція в Кабміні, фото з Instagram

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Олена заявила про те, що держава виділила суму в 274 200 000 грн. для створення спеціалізованих притулків, консультативних служб, що надають первинну допомогу, і денних центрів соціально-психологічної допомоги.

"За ці кошти планується: - створити 28 притулків, 39 денних центрів, 58 консультативних служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. - зробити реконструкцію, капітальний та поточний ремонт наявних притулків; - придбати необхідне обладнання, меблі, комп'ютери та телекомунікаційне обладнання; - придбати 40 автомобілів для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги", - написала Олена.

Україна отримала офіційний статус учасниці "Партнерства Біарріц" - міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх. Приєднання країни до важливого в контексті рівності всіх громадян проекту було ініційовано першою леді в грудні 2020 року. Мета організації - посилити відповідальність і консолідувати зусилля міжнародного співтовариства по досягненню гендерної рівності.

приєднання України до партнерства Біарріц, фото з сайту Президента

Раніше ми писали про те, що Олена Зеленська розширила кордони української мови до Німеччини: "Можливість бути більш помітними у світі"

Нагадаємо, Володимир Зеленський згадав героїв, які загинули на Донбасі за Україну: "Завдяки вам"

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська назвала 4 головні цілі, зміни торкнуться кожного міста: "Потрібно зруйнувати...."