Українець зіткнувся з несподіваними труднощами з отриманням своїх грошей в «Ощадбанку». Про це написав сам учасник бойових дій Дмитро на сторінці «Мінфін».

"Будучи учасником бойових дій, відкрив рахунок в "Ощадбанку" ще в 2001 році — виключно для отримання щорічної матеріальної допомоги від держави. Жив у Києві на Оболоні, відкрив у відділенні Героїв Дніпра, 53. Отримував кілька років справно. Потім переїхав на Позняки-приходив в місцеве відділення і отримував нормально і там... в цьому році вирішив зняти. І почалося", - пояснює проблему чоловік.

Він розповів, що "завів онлайн-банкінг", але його рахунок там не висвічувався. На гарячій лінії банку йому заявили, що дані рахунки можна побачити тільки в тій області, в якій він був відкритий.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Це якими ж треба бути геніями, щоб відображати рахунки з тієї області України, з якої телефонують? Білл Гейтс відпочиває! Але я-то дзвоню з "правильної" області. Раз так - значить рахунку не було або він закритий. Однак договір у мене на руках, і він не може бути закритий — на нього щороку держава нараховує гроші. Тоді отримую відповідь - їдьте у відділення і розбирайтеся!", - скаржиться клієнт.

Він вирішив перевірити весь ланцюжок надходження грошей, починаючи з військкомату і соцслужби, але там все виявилося в порядку.

Ощадбанк, фото: Знай.uа
Ощадбанк, фото: Знай.uа

"Клієнта відправляють Шукати зниклий рахунок у відділення!!! Ну що робити-Позняки-Оболонь-година на автомобілі в одну сторону (час + ціна бензину). Героїв Дніпра, 53-черга на вулиці, в основному, контингент Ощада - пенсіонери дихають повітрям на спеці. Черга майже не рухається. Коли потрапив всередину - зрозумів чому. 1 (ОДИН) менеджер на все відділення щосили намагається впихнути ошалілому Пенсіонеру то кредит на 250 000, то кредит на авто під якийсь відсоток. Той відбивається - але виходить погано. Поки інші чекають на вулиці", - дивується чоловік.

"Ощадбанк", Скрін, відео YouTube
"Ощадбанк", Скрін, відео YouTube

На його щастя, в банку виявилася співробітниця, яка допомогла знайти зниклий рахунок і зняти з нього гроші.

Також виявилося, що банк підключив Клієнту послугу СМС-інформування по 7 гривень на місяць. Якщо її не оплачувати через порожній рахунок, заблокують "Карту киянина", і клієнт не зможе користуватися метро.

"Тобто, за несплату сервісу, який я не замовляв, банк позбавить мене пільг, визначених Законом України Про соціальний захист учасників бойових дій", - сердиться військовий.

"Примусове платне SMS повідомлення для карти пільговиків! Що ж-по копієчці... зарплати їх топ-менеджерів можна подивитися, кому цікаво, тільки зі стільця не впадіть! Буду тепер думати, як їм сім гривень оплатити...», - не віриться чоловікові.