Володимир Зеленський відповів на запитання громадян з окупованих районів Донбасу в інтерв'ю українського телеканалу "Дом".

Президент заявив, що для вирішення ситуації на Донбасі важливо, щоб жителі окупованої його частини самоідентифікувалися і самі собі відповіли на питання — "Хто ти", ти з Росією або з Україною.

"Найголовніше в цій історії — точно для себе зрозуміти: ти росіянин, ти в Росії (я не про національність, а про внутрішній вибір для себе) чи ти українець, і це твоя земля? Це твоя батьківщина чи ти — гість?"- сказав президент.

скріншот з інтерв'ю

Він акцентував, що Донбас ніколи не буде російською територією, і жителям окупованої території вже сьогодні важливо самовизначитися і зрозуміти, чи хочуть вони жити в "перспективній" країні, або ж залишитися на своєму місці.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Я вважаю, що якщо ти сьогодні живеш на тимчасово окупованій території Донбасу й ти вважаєш, що "наше діло праве", "нам — до Росії", "ми — росіяни" — велика помилка залишатися жити на Донбасі... Тому що без України на цій території цивілізації не буде. Україна ростиме, все будуватиме. А частина Донбасу в окупованому, у відрізаному вигляді нікуди не ростиме. Тому щастя для цих людей тут не буде", - додав глава держави.

скріншот з інтерв'ю

При цьому президент підкреслив, що "ніхто нікого виганяти не буде", це має бути самостійне рішення людини.

"Але якщо ти відчуваєш, що ти українець і Донбас український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову (навіть якщо тебе не вчили в школі, сам почитай книжки, все прийде, говори, як хочеш), але якщо ти відчуваєш, що ти українець, — будь там", - сказав Володимир.

скріншот з інтерв'ю

Раніше ми писали про те, що Олена Зеленська розширила кордони української мови до Німеччини: "Можливість бути більш помітними у світі"

Нагадаємо, Володимир Зеленський згадав героїв, які загинули на Донбасі за Україну: "Завдяки вам"

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська назвала 4 головні цілі, зміни торкнуться кожного міста: "Потрібно зруйнувати...."