В Україні діє проект «Рука допомоги», який має заохотити громадян до розвитку свого бізнесу. Про це розповіли в Міністерстві соціальної політики України.

За словами 34-річного Миколи Рака родом з Борислава, йому гроші «впали просто з неба».

Він розповідає, що в 2017 році він, як вже кілька разів до цього, повернувся із заробітків в Італії. Він мав намір відкрити власну справу в рідному місті. На заробітках він спробував чимало професій, але поблизу Неаполя йому випало працювати помічником піцайоло.

«Тоді й виникла ідея зробити дома відкриту піч і випікати в ній піцу на дровах під замовлення. На той час нічого подібного в Бориславі не було. І поки збирав документи для відкриття приватного підприємства, стояв у центрі зайнятості населення як безробітний. Мені неймовірно пощастило, що саме у цей час в області стартував пілотний проект «Рука допомоги». Для мене це справді було рукою допомоги, бо починати бізнес з нуля – то велика морока», - розповів чоловік, додавши, що на проекті бажаючих стати підприємцями не лише навчають за державний кошт вести бізнес, а ще й дають гроші на його розвиток.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Спершу до чоловіка ходили в піцерію, як на екскурсію – він сам зробив піч і випікав у ній піцу. Навіть навчився робити сир з молока.

«Я буквально підірвав Борислав своєю піцою! На перших порах до нас ходили, як на екскурсію й питали, чи вогонь у печі не декоративний», - згадує підприємець.

Коли чоловік сам перестав встигати із замовленнями, найняв на роботу ще трьох осіб.

«Я всім своїм знайомим розповідав про проект «Рука допомоги». Це дійсно унікальна можливість вибратися з бідності окремо взятій родині. Ми, наприклад, маємо щомісяця дохід не менше 15-20 тисяч гривень. А поворотну допомогу незчувся, коли й погасив за рахунок податків та соціальних внесків», - додає чоловік.

Нагадаємо, виплати до 1 вересня в Україні: кому зі школярів належить 2000 гривень одноразової допомоги

Також, Знай.uа писав У Мінсоцполітики розповіли, яку пенсію отримуватимуть українці без стажу

Як раніше повідомляв Знай.uа Купити землю в Україні зможе не кожен: список обмежень