Українці без повного трудового стажу будуть отримувати мінімальну пенсію. Проте, щоб отримати й цю виплату, потрібно мати хоча б 5 років стажу.

Про це як повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики.

Так, стало відомо, що міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що для отримання мінімальної пенсії українцям потрібно буде мати 5 років трудового стажу.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

За її словами максимальні виплати отримають люди з повним стажем, а вже пенсія на рівні прожиткового мінімуму буде виплачуватися людям, які пропрацювали 5 років.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Пенсіонери, скірншот із відео
Пенсіонери, скірншот із відео

"Держава повинна гарантувати людям з повним страховим стажем коефіцієнт заміщення пенсією заробітку не нижче 40%, людям зі стажем 15 років - страхову пенсію, можливо, з більш низьким заміщенням, але за загальною формулою, людям зі стажем від 5 років – допомога від держави для забезпечення принаймні прожиткового мінімуму", - сказала Лазебна.

Нагадаємо, телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень. У Вінниці затримали організовану злочинну групу "телефонних" шахраїв, які ошукували пенсіонерів по всій Україні.

Як повідомляв портал Знай, шахрай спритно обвів касирку навколо пальця: як не попастися на новий прийом. Зловмисник намагався обдурити касирку в магазині.

Також портал Знай.uа писав, що у Мінсоцполітики анонсували підтримку малозабезпеченим сім'ям: працевлаштують на підприємства і дадуть фінансову допомогу