На сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація щодо однієї з умов купівлі земельної ділянки.
Таким виступає перевірка джерела походження грошових коштів з боку нотаріуса. Він зобов'язаний перевірити, чи є отримані гроші заробітною платою, гонораром, доходом від підприємництва або відчуження майна.

Земельна ділянка, скріншот: YouTube
Земельна ділянка, скріншот: YouTube

У список ще входять проценди, дивіденти, виграші, страхові виплати, пенсія, спадщина, кредит, подарунок та ін.

"Нотаріус для встановлення джерел походження коштів може використовувати офіційні документи, публічну інформацію, зокрема відомості Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка формується і ведеться Національним агентством з питань запобігання корупції, інформацію, отриману від набувача", - йдеться в публікації.

Земельна ділянка, кадр з відео
Земельна ділянка, кадр з відео

А ось підтвердити джерело доходу можна за допомогою декларації про стан, витрати і зобов'язань особи, або річної звітності.

Міністерство юстиції України, скріншот: Facebook
Міністерство юстиції України, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, сільське господарство - це довгий процес, - Соломчук про результати від ринку землі

Як повідомляв "Знай.ua", ринок землі запрацював: Денис Шмигаль озвучив мінімальну вартість гектара в Україні

Знай.ua писав, від 27 тисяч за гектар: у скільки в Україні оцінили землю на продаж