Ігор Гиба із Золочева, Львівської області, займається керамікою здавна, хоч і за професією він повар-кондитер. Про це розповідає Міністерство соціальної політики.

Проте, кілька років тому, його сім’я потрапила у складну ситуацію: Ігор залишився безробітнім через те, що потрібно було наглядати за дідом, а його дружина Соломія також залишилась без стабільного доходу.

Знайти роботу за професією їм було складно, центр зайнятості не пропонував підходящих вакансій. Пощастило, що саме почав роботу проект «Рука допомоги». Саме завдяки йому життя родини змінилося у кращий бік.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Умови кредитування бізнесу були дуже спокусливими, - розповідає Ігор – Знаючи, під які драконівські відсотки банки видавали кредити, ми з радістю погодилися взяти від держави поворотну безвідсоткову позику, яку треба було віддати протягом трьох років, причому у вигляді податків і соціальних зборів. Це був шанс здійснити нашу спільну з дружиною мрію – відкрити майстерню-студію з виготовлення керамічних виробів.»

Голова родини не приховуючи каже, що уже практично наважився із дружиною покинути Батьківщину і їхати на заробітки. Проте, тільки завдяки цьому проекту, вони змінили своє життя і втілили давню мрію.

Після розгляду чіткого бізнес-плану та експрес-навчання, держава надала їм кошти на розвиток власної справи.

«У нас, нарешті, з’явилася можливість придбати професійне обладнання: «Рука допомоги» оплатила нам вартість двох горнів, гончарного кола, муфельної печі, – розповідає Ігор Гиба. – Щоправда, в перший місяць роботи нам довелося зі своїх грошей оплатити вартість орендованої майстерні. Далі ми почали заробляти, нарощуючи обсяги виготовлення ужиткових керамічних виробів. Офіційне працевлаштування дало нам низку переваг: у нас одразу ж зросла кількість великих замовників. Ресторанам, готелям тощо важливо мати справу з фірмою, яка працює прозоро.»

Все ж родинний бізнес Ігоря націлений на те, щоб навчити усіх, хто бажає, азів гончарної справи. Вони організували майстерню-студію «GIScerаmicrs» і надають майстер-класи. Щоправда, під час карантину, навчання довелося трохи призупинити. Тому підприємці трудилися над виготовленням речей на продаж.

«Це оригінальні з унікальними орнаментами горнятка, підсвічники, тарілки з білої глини, виготовлені у старовинній техніці молочної кераміки. Соломія розмальовує продукцію й створює стильні жіночі прикраси. Основний ринок збуту – Львів, де й знаходиться майстерня. Основні покупці виробів на онлайн-платформах – громадяни США.»

Нагадаємо, Виплати до 1 вересня в Україні: кому зі школярів належить 2000 гривень одноразової допомоги

Також, Знай.uа писав У Мінсоцполітики розповіли, яку пенсію отримуватимуть українці без стажу

Як раніше повідомляв Знай.uа Купити землю в Україні зможе не кожен: список обмежень