Українці вимагають заборонити передачу автотрас в концесію, тому що вони були побудовані за податки громадян.

Відповідна петиція з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступив Панченко Максим Сергійович і опублікував її в середу, 28 липня.

Як зазначив чоловік, автошляхи M-29, M-04, M-18, М-03, М-14, м-06, м-07, М-19, M-04, H11 будували за рахунок податків українців. Також у 2020 році частина "ковідного" фонду пішла на реконструкцію доріг. На його думку, ці дороги вже оплачені громадянами і повинні бути безкоштовними для автомобілістів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Ці дороги є вже оплаченими нами, громадянами України, і повинні передбачати безоплатний проїзд по них. Але зараз ми спостерігаємо нахабний обман населення, наведу цитату Міністерства інфраструктури:
"Постановою Кабінету міністрів від України від 23 грудня 2020 року №1312 затверджено максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільною дорогою загального користування, побудованою на умовах концесії, який ставати, в залежності від категорії транспортного засобу, від 0,023 євро за кілометр до 0,133 євро за кілометр", - написано в петиції.

Дорога, фото gettyimages
Дорога, фото gettyimages

Як заявляє Максим Сергійович, перераховані вище дороги не побудовані концесією, а за рахунок українців.

"Зараз Міністерство інфраструктури пропонує:
1) віддати в концесію, тобто майже повністю в приватні руки, вже оплачені нами дороги, за фактом віддати мільярди гривень бюджету приватникам, який міг піти на модернізацію медичної системи в такі важкі часи
2) продовжувати платити акциз на будівництво / утримання доріг
3) і зверху платити за користування цими ж дорогами
Потрійне оподаткування виходить" ,- пояснює чоловік.

Враховуючи всі факти, українець вимагає заборонити пердачу державних доріг в концесію, тому що вони вже є.

"Враховуючи всі факти, вимагаємо заборонити передачу державних доріг у концесію! Дорогі вже є, вони вже наші! Крім цього вимагаємо заборонити брати плату за користування дорогами на території України, так як вони вже оплачені!", - йдеться в петиції.

На даний момент вдалося зібрати всього 10 підписів і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Нагадаємо, раніше "Потрібно встати і перейти": українських школярів хочуть вчити правилам дорожнього руху з початкових класів

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці знайшли спосіб "покарати" галасливих сусідів за Перфоратори і крики: "як вкласти дитину спати?"

Також «Знай.иа " писав, що Водіям хочуть посилити покарання за ДТП і дрифт на дорозі: "вийде на волю в 35, а хтось втратив життя назавжди"