У Міністерстві юстиції України вирішили детально розповісти українцям, хто відповідає за перевезення громадян пільгових категорій. Повідомляється, що з оплати перевезення пільгових категорій громадян витрати перевізнику повинен компенсувати місцевий бюджет. І на практиці це не завжди так.

Справа в тому, що перевізники, боячись втратити свою вигоду, не надто радо перевозять пільговиків, а деякі водії навіть поводяться некоректно, якщо виникає ситуація з пільгових перевезень.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Мін'юсту в мережі Facebook.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

"Якщо вам безпідставно відмовили в безкоштовному проїзді, вам треба:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

- з'ясувати назву та контактні дані перевізника (інформація, як правило, зазначається в інформаційних матеріалах, розміщених у водія), ім'я водія;

- записати номер транспортного засобу, час і маршрут поїздки;

- придбати квиток, зберегти його,

- а у випадку звернення до суду - подбати про наявність свідків відмови в безкоштовному проїзді.

У випадку, якщо водій громадського автотранспорту відмовляється слідувати маршрутом, поки ви не оплатите за проїзд, незважаючи на наявність у вас посвідчення учасника бойових дій, або ж коли касир автостанції відмовляє вам у видачі безоплатно квитка (при наявності вільних місць) для захисту порушеного права можна звернутися зі скаргою до керівника перевізника, органу місцевого самоврядування або територіального управління Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека). До заяви необхідно додати копії посвідчення учасника бойових дій та проїзного квитка (за наявності).", — пояснюють в Мін'юсті.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, приватизація ділянки з будинком: у Мін'юсті українцям назвали 4 етапи отримання землі у власність.

Як повідомляв Знай.uа, купити землю в Україні зможе не кожен: список обмежень.

Знай.uа писав, українець заборгував власній дитині 147 тисяч за 11 років: стягнули аліменти після спроби полетіти за кордон.