Зимова комуналка: що буде з тарифами

Людина, яка тримає квитанцію в руках. Фото: youtube
Людина, яка тримає квитанцію в руках. Фото: youtube

Наближається початок опалювального сезону, який обіцяє бути одним із найскладніших в історії України. Багато громадян задають питання, чи варто очікувати змін у тарифах на комунальні послуги. В опалювальному сезоні 2024-2025 для населення застосовуватимуться тарифи на тепло та гарячу воду, які діяли станом на 24 лютого 2022 року. Це стосується всіх регіонів України. Не зміняться також тарифи на природний газ та електроенергію. Українцям варто очікувати на підвищення тарифів на зазначені послуги, коли буде оголошено про зняття мораторію. До кінця 2024 року таких змін не очікується.

Українців дурили завищеними тарифами: доводилося переплачувати

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

На Житомирщині комунальне підприємство встановило завищені тарифи на холодну воду та каналізацію. Про це свідчать результати перевірки. Фахівці Держпродспоживслужби на запит споживачів провели позапланову перевірку одного з комунальних підприємств, що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Було встановлено, що підприємство встановило тарифи для населення із порушенням чинного законодавства.

ПриватБанк повертатиме частину коштів за купівлю генераторів та зарядних станцій

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Напередодні початку опалювального сезону та можливого посилення відключень електроенергії ПриватБанк порадував клієнтів новою акцією. Власники карток ПриватБанку зможуть отримати індивідуальний кешбек при купівлі енергоощадної техніки, наприклад, генераторів, зарядних станцій або повербанків. На бонусний рахунок повертатиметься 5% від суми покупки. Активувати цю пропозицію можна у програмі лояльності "Привіт" у додатку "Приват24". Пропозиція діятиме до 21 жовтня 2024 року.

Життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто проігнорує штрафи від ТЦК

Бренд "Ухилянт" / фото: Telegram
Бренд "Ухилянт" / фото: Telegram

Нові законодавчі норми в Україні передбачають серйозні штрафи для військовозобов'язаних, які не виконують свої обов'язки перед ТЦК та СП. Окрім значних грошових штрафів, існує й реальна загроза втратити майно, зокрема житло, у випадку серйозних порушень. Штрафи за такі порушення як ігнорування повістки, відмова від проходження військово-лікарської комісії, ухилення від постановки на облік або несвоєчасне оновлення даних у ТЦК, становлять від 17 до 25,5 тисяч гривень. Якщо після отримання штрафу його не сплачують протягом 15 днів, справа передається до виконавчої служби.

Водіям додали нові штрафи: за що доведеться платити 510 грн

Інспектор виписує штраф за паркування
Інспектор виписує штраф за паркування

В Україні водії можуть отримати штраф за порушення правил використання зовнішніх світлових приладів на автомобілі. У деяких випадках їм потрібно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар навіть удень. Європейські дослідження показали, що використання денних ходових вогнів або ближнього світла фар знижує ризик ДТП на 5-15%. Особливо це важливо на дорогах з багатьма смугами руху, де такі прилади допомагають водіям і пішоходам краще бачити автомобіль і уникати аварій. За невиконання цих вимог передбачений штраф у розмірі 510 грн. Це стосується випадків, коли водії не вмикають денні ходові вогні або ближнє світло фар поза населеними пунктами.