На Житомирщині комунальне підприємство встановило завищені тарифи на холодну воду та каналізацію. Про це свідчать результати перевірки, проведеної Держпродспоживслужбою.

Фахівці Держпродспоживслужби на запит споживачів провели позапланову перевірку одного з комунальних підприємств, що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Було встановлено, що підприємство встановило тарифи для населення із порушенням чинного законодавства.

"Під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) встановлено, що діючі тарифи на комунальні послуги не відповідають вимогам діючого Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Підприємство зобов'язали усунути порушення та привести у відповідність розрахунок тарифів на комунальні послуги.

Українцям нагадали, що у разі завищення тарифів комунальниками вони можуть ініціювати перевірку, надіславши відповідну заяву з адресою та найменуванням підприємства, а також доказами порушення (квитанції, платіжки).

"Сформоване звернення споживача у випадку порушення його прав необхідно подавати до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем проживання", - поінформували громадян.

Раніше портал Знай повідомляв, помилилися при оплаті комуналки: як повернути гроші.

Також наш портал інформував, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період – дадуть гроші та паливо.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, з квитанціями повна несподіванка: українцям розповіли про комуналку, ви робили неправильно.