Наближається початок опалювального сезону, який обіцяє бути одним із найскладніших в історії України.

Багато громадян задають питання, чи варто очікувати змін у тарифах на комунальні послуги. Відповідь споживачам дали на офіційному сайті Южноукраїнської громади.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

В опалювальному сезоні 2024-2025 для населення застосовуватимуться тарифи на тепло та гарячу воду, які діяли станом на 24 лютого 2022 року. Це стосується всіх регіонів України. Не зміняться також тарифи на природний газ та електроенергію.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Українцям варто очікувати на підвищення тарифів на зазначені послуги, коли буде оголошено про зняття мораторію. До кінця 2024 року таких змін не очікується.

"Тарифи для населення на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води будуть збільшуватись, лише після знаття мораторію на підвищення тарифів, при цьому Уряд країни обіцяє що в новому опалювальному сезоні мораторій на підвищення тарифів на опалення знято не буде", - йдеться у повідомленні. .

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Які тарифи можуть збільшити?

В опалювальному сезоні можуть локально підвищувати тарифи на вивезення побутових відходів, послуги з управління багатоквартирними будинками. Крім того, у невеликих населених пунктах може дорожчати водопостачання та водовідведення. Усі ці тарифи не захищені мораторієм.

Раніше портал Знай повідомляв, пеня, суд та арешт рахунків: як врятуватися від наслідків за комунальні борги.

Також наш портал інформував, як уникнути відключення води за наявності обов'язку: українцям дають шанс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.