Заступник голови Податкового комітету Ярослав Железняк розкрив нові деталі законопроекту №11416-д, який може суттєво змінити податкове навантаження в Україні. Однією з ключових змін є збільшення ставки військового збору з 1,5% до 5%. Це нововведення, яке, за словами депутатів, необхідне для покращення фінансової підтримки оборонного сектору країни.

Особливо занепокоєні представники малого бізнесу. Законопроект передбачає підвищення податків для підприємців першої та другої груп, а також запровадження 1% податку для всіх форм ФОП третьої групи. Ці зміни можуть негативно вплинути на фінансове становище малих підприємців, які вже стикаються з викликами через поточну економічну ситуацію.

У Раді запропонували створити "клуб білого бізнесу": його будуть менше перевіряти
податки/фінанси: фото з інтернету

Для автозаправних станцій запроваджується новий вид оподаткування — авансові внески, що може призвести до зростання вартості пального. Окрім того, для фінансових установ пропонується збільшити податок на прибуток до 25%. Це може викликати подальші дискусії, оскільки Національний банк і Міністерство фінансів виступають проти цих змін, проте депутати продовжують наполягати на їхньому впровадженні.

Міжнародний валютний фонд поки що погодився на підвищення податків на суму 30 млрд грн у 2024 році. Проте уряд не виключає, що у 2025 році можуть бути запроваджені ще жорсткіші податкові заходи.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Нагадаємо, в Україні зростуть ціни на інтернет: чого очікувати українцям і які цьому причини

Раніше ми розповідали про борги, майно та депозити: як нові правила можуть вплинути на вашу субсидію

Також, лупитимуть "три шкури": депутат заявив, що податки обов'язково підвищать