Згідно з новими вимогами, українці можуть втратити право на отримання субсидій на житлово-комунальні послуги через зміни у їхньому матеріальному становищі.

Є основні умови, при яких субсидія може бути скасована. Якщо у домогосподарства є прострочена заборгованість за комунальні послуги понад 90 днів, і сума боргу перевищує 680 гривень, це може стати підставою для втрати права на субсидію.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Борги у Єдиному реєстрі виконавчих проваджень

Якщо у члена домогосподарства є борг, зареєстрований в Єдиному реєстрі виконавчих проваджень більше трьох місяців, це також може призвести до скасування субсидії.

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Безкоштовний громадський транспорт: хто з пенсіонерів має право на пільговий проїзд Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Безробітні члени сім'ї або несплата ЄСВ

Якщо в родині є дорослі члени, які є безробітними або які не сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ) протягом останніх 90 днів, це може вплинути на право на субсидію.

Кількість житлових приміщень

Субсидію можуть скасувати, якщо в домогосподарстві є більше ніж одне житлове приміщення.

Площа житла

Оренда житла, фото biz.nv
Оренда житла, фото biz.nv

Якщо площа житла перевищує 130 квадратних метрів у багатоквартирному будинку або 230 квадратних метрів у приватному будинку, це також може бути причиною для втрати субсидії.

Транспортні засоби

Наявність транспортного засобу, який був випущений менше ніж 5 років тому, або кількох транспортних засобів, що мають до 15 років, може стати підставою для відмови в наданні субсидії.

Фінансові активи

Депозит. Фото: Youtube
Депозит. Фото: Youtube

Якщо у домогосподарства є банківський депозит на суму понад 100 тисяч гривень або державні облігації на ту ж суму, це також може бути причиною для скасування субсидії.

Нагадаємо, повідомте обов'язково: пенсіонерів можуть оштрафувати

Раніше ми писали про те, що як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерам дозволять не платити податки: на яких умовах