Верховна Рада була змушена підвищити податки в Україні, і відповідний законопроєкт зараз активно обговорюється.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтерв'ю YouTube-каналу "РБК-Україна".

З іншого боку, ми змушені піднімати податки, ці законопроекти дискутуються, один з них не прийняли, він пішов на повторне перше читання, але я думаю, що повернення в нього норм про оподаткування прибутків банків дозволить більш швидше прийняти, знайти консенсус у залі. - повідомив Корнієнко.

Заступник Корнієнко зазначив, що ці законопроекти містять суперечливі положення, зокрема військовий податок для приватних підприємців ІІІ групи.

Яка фактично буде платити не 800, а 900 з обороту, це підняття фактично на одну п'яту їх податку, але з іншого боку ми розуміємо, що ФОПи ніколи не платили військовий збір, тут теж треба справедливість якусь наводити. ПДФО так само вони не платять. - додав він.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Україна планує підвищити податки. Наприкінці літа фінансовий комітет схвалив законопроєкт про додавання 30 мільярдів гривень у 2024 році, незважаючи на те, що Мінфін просив 125 мільярдів гривень. У 2025 році очікується, що до бюджету буде закладено 127 мільярдів гривень замість запитуваних 340 мільярдів гривень. Основною зміною є збільшення військового збору з доходів фізичних осіб з нинішніх 1,5% до 5%. Це збільшення додасть до бюджету 27,3 млрд грн у 2024 році та 107,7 млрд грн у 2025 році.

Олександр Корнієнко - фото ВРУ
Олександр Корнієнко - фото ВРУ

Також пропонується запровадити військовий збір у розмірі 1% від доходу для третьої групи платників єдиного податку, що стосується як фізичних, так і юридичних осіб. За оцінками, це додасть ще 6,8 млрд грн у 2025 році. Однак 3 вересня Верховна Рада не змогла ухвалити цей законопроєкт про збільшення податків на 30 мільярдів гривень на 2024 рік. Законопроект відправили на повторне перше читання, і дискусії навколо нього тривають.

Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук
Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук

Нагадуєм, Рада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн. грн. на потреби ЗСУ.

Олександр Мусієнко розповів, як стримати Іран від поставок росії балістичних ракет- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, кордон відкривають але не для всіх, кого з українців випустять з країни у вересні.