Українці вже звикли до щорічних коливань цін на продукти, проте цього року ситуація може стати ще складнішою. Експерти попереджають про потенційне подорожчання низки популярних продуктів, і це явище може бути не тимчасовим, а системним. А що ж буде з одним з найголовніших продуктів – цукром?

На тлі глобальних коливань цін на цукор, Україна може розраховувати на стабільність внутрішнього ринку. За словами виконувача обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, найближчим часом значних змін у роздрібній вартості цукру не очікується.

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Світовий ринок цукру цього року демонструє певні коливання, проте загальний тренд вказує на зниження цін після значного зростання минулого року. У 2022 році глобальні ціни на цукор підскочили на 40-50%, але внутрішній ринок України виявився більш стійким до цих змін.

Тарас Висоцький зазначив, що війна значно знизила інтеграцію України у світові «цукрові ланцюги», що призвело до слабкої кореляції між внутрішніми та міжнародними цінами. Це дозволило зберегти стабільність цін на рівні 33,3-36,9 грн за кілограм, навіть коли світовий ринок відчував значні стрибки.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

З огляду на достатній рівень внутрішнього виробництва, українські споживачі можуть очікувати, що ціни на цукор залишаться стабільними і в майбутньому.

Нагадаємо, 110 грн за кілограм: популярний овоч б’є всі цінові рекорди — що далі

Раніше ми розповідали, що популярні сорти кави стрімко дорожчають: в чому причина

Також, 398 грн за домашнє "американо": супермаркети круто змінили ціни на кавовий набір