Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило про нову програму підтримки українців на осінньо-зимовий період 2024-2025 років. Спільно з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) буде надана допомога мешканцям прифронтових і прикордонних територій.

Головна мета цієї ініціативи — підготувати найбільш вразливі верстви населення до зимового сезону, забезпечивши їх необхідними ресурсами для опалення та облаштування житла.

Допомогу від МКЧХ у 2024 році зможуть отримати мешканці віддалених сільських та напівсільських районів, що розташовані:

  • уздовж лінії зіткнення;
  • на прикордонних територіях.

    Чоловік, який дістає гроші з гаманця
    Чоловік, який дістає гроші з гаманця

Підтримка орієнтована на найбільш уразливі категорії населення, які мешкають у зонах підвищеного ризику через близькість до бойових дій або кордонів з територіями, що тимчасово перебувають під окупацією.

Популярні новини зараз
Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

У рамках програми МКЧХ надаватиме кілька видів допомоги:

  • Грошова допомога — для 14,89 тисяч домогосподарств передбачено виплату у розмірі 25 тис. грн. Ці кошти мають допомогти людям підготуватися до зими, покривши витрати на опалення, харчування або інші необхідні потреби.
  • Паливні брикети — понад 5,45 тисяч домогосподарств отримають 11 тис. тонн паливних брикетів, які допоможуть зігріти житло взимку.
  • Дрова — близько 1,1 тисячі родин буде забезпечено дровами для опалення.

Окрім цього, частина домогосподарств отримає допомогу на облаштування житла та його ремонт:

  • 680 сімей отримають грошові виплати на облаштування житла.
  • Понад 1,3 тисячі домогосподарств забезпечать будівельними матеріалами для ремонту.

Для отримання допомоги, ймовірно, знадобиться підтвердження проживання у зоні дії програми та належність до вразливих категорій населення. У Міністерстві з питань реінтеграції рекомендують слідкувати за офіційними повідомленнями, щоб своєчасно подати заявку.

Нагадаємо, українці зможуть заощадити на платіжках за газ: "Нафтогаз" розповів про нововведення

Раніше ми розповідали про нові соцпослуги для ВПО: що стало доступно переселенцям

Також, на що сподіватися ВПО у 2025 році: переселенцям розкрили правду