Пенсіонерам важливо своєчасно повідомляти Пенсійний фонд України (ПФУ) про будь-які зміни в особистих даних або обставинах, які можуть вплинути на розмір їхніх пенсійних виплат.

Якщо пенсіонер не надає таку інформацію вчасно, можуть виникнути серйозні наслідки, включаючи штрафи або судові розгляди.

Пенсіонерка оформлює виплату. Фото: youtube
Пенсіонерка оформлює виплату. Фото: youtube

Що потрібно повідомляти ПФУ:

  1. Якщо ви отримали ID-картку замість старого паспорта або новий паспорт у разі втрати старого, про це потрібно сповістити ПФУ.
  2. Будь-яка зміна прізвища, імені або по батькові повинна бути відображена в ваших даних у ПФУ.
  3. Якщо ви отримали новий реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНУКПП), потрібно повідомити про це ПФУ.
  4. Перереєстрація місця проживання має бути своєчасно відображена в даних Пенсійного фонду.
  5. Якщо ви влаштувалися на роботу або звільнилися, ця інформація також повинна бути повідомлена ПФУ.

Терміни та наслідки:

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мобілізованим оголосили важливе нововведення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • інформацію про зміни необхідно надати ПФУ протягом 10 днів з моменту її актуалізації,

  • якщо пенсіонер не сповістить про зміни вчасно, можуть бути нараховані надмірні виплати. Це означає, що пенсіонер може отримати більше грошей, ніж він має право, що в результаті потрібно буде повернути,

  • ПФУ має право утримувати до 20% пенсії до повного погашення надмірно отриманих виплат. Це може призвести до фінансових труднощів, тому важливо дотримуватись термінів і правил.

Нагадаємо, як оформити субсидії онлайн: заявку можна подати без черг

Раніше ми писали про те, що пенсіонери залишаються без виплат, з кожним роком дедалі гірше: під загрозою кожен 7-й

Крім того, Знай.ua повідомляв, темна енергія так і сочиться, зіткнення тільки збільшує: страшну правду про "чорні діри" розкрито