Українці можуть розраховувати на допомогу у питанні підготовки та проходження опалювального сезону. Благодійний фонд "Карітас Суми" оголосив про нову програму підтримки.

"Зимові субсидії" від благодійників зможуть отримати мешканці деяких громад у Сумській області. В рамках програми надаватимуться виплати, які можна витратити на купівлю твердого палива, оплату комунальних послуг чи інші зимові потреби.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

"Таку допомогу можуть отримати домогосподарства, які зареєстровані та проживають на території Стецьківської та Піщанської територіальних громад, мають дохід нижчий за фактичний прожитковий мінімум 6200 грн на особу та мають одну з категорій вразливості", - йдеться у повідомленні.

Категорії вразливості:

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще
  • самотній батько, мати чи опікун неповнолітніх дітей;
  • вагітна жінка або мати, що годує, з дитиною до 3 років;
  • людина з тяжкими захворюваннями;
  • особи з інвалідністю;
  • самотні літні люди віком від 60 років.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Грошова допомога на опалювальний сезон надається особам, які раніше не отримували її від інших неурядових громадських організацій. Мається на увазі період останніх трьох місяців до моменту реєстрації у програмі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на підготовку до зими оренду житла і не тільки: українцям пропонують кілька видів допомоги.

Також наш портал інформував, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.