Міністр соціальної політики Оксана Жолнович анонсувала нову програму для переселенців "Підтримане проживання".

Під час візиту до Черкаської області Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович оголосила про запуск нової програми для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Програма під назвою "Підтримане проживання" має на меті покращити умови проживання ВПО, особливо людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Що таке "Підтримане проживання"?

Це нова соціальна послуга, яка має на меті створити домашнє середовище для внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки через війну. Особлива увага приділяється тим, кому важко впоратися з повсякденним життям самостійно, наприклад, людям похилого віку або з особливими потребами у догляді. Ідея полягає в тому, щоб дати людям можливість отримати необхідну допомогу у власних домівках, а не у великих центрах. Соціальні працівники організовують повсякденне життя переміщених осіб, надаючи фізичну та психологічну підтримку, соціальні послуги та, за необхідності, стаціонарне лікування.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Безкоштовний громадський транспорт: хто з пенсіонерів має право на пільговий проїзд Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Пенсіонер в інвалідному візку
Пенсіонер в інвалідному візку

Експериментальна програма з великим потенціалом.

Програма "Підтриманого проживання" знаходиться на стадії тестування. За даними Міністерства соціальної політики, ця ініціатива дасть змогу перевірити нові підходи в соціальному захисті внутрішньо переміщених осіб, які можуть стати основою для розширення допомоги в майбутньому. Наразі держава планує надати фінансування для реалізації цієї послуги для 2,5 тисячі осіб. Це покриває витрати на роботу соціальних працівників, закупівлю необхідного обладнання, а також інші важливі потреби, щоб забезпечити комфорт і турботу для кожного переселенця.

Цікаві новини: нові форми допомоги та важливі зміни.

Крім того, Міністерство соціальної політики анонсувало можливі зміни в системі соціального захисту, включаючи нові пільги для громадян та скасування системи гарантування прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, українцям підготували нову допомогу від ООН.

Грошова допомога на опалення- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, пенсіонерам встановлять надбавки.