Пенсіонери з низькими виплатами матимуть змогу отримати спеціальну надбавку. Бонус зарахується разом з основною пенсією у вересні. Про це йдеться у матеріалах Міністерства соціальної політики.

Вереснева пенсія деяких українців буде вищою завдяки спеціальній надбавці від Світової продовольчої програми ООН. Такий грошовий бонус надається особам, які проживають у зоні активних та потенційних бойових дій.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Право на надбавку мають пенсіонери, які одержують невеликі пенсії – не більше 3250 гривень. При цьому виплата здійснюється лише тим громадянам, які не отримували допомоги від міжнародних організацій або виплат для ВПО після 1 березня 2023 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75% Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку
Показати ще

Скільки грошей дадуть

Розмір надбавки встановлюється індивідуально – як різниця між 3250 гривень та сумою пенсії. Чим менша пенсія, тим вища доплата. Наприклад, якщо людина похилого віку отримує 2700 гривень, то додатково отримає 550 гривень. Якщо пенсія 3000 гривень, то доплата – 250 гривень.

Надбавка від ООН призначається автоматично на підставі даних, які є у держреєстрах. Дана програма підтримки пенсіонерів діятиме до кінця 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, ми писали, пенсійна система України може "зруйнуватися" будь-якої миті: що буде з грошима стареньких.