Українці, які проживають у 10-кілометровій зоні від державного кордону з російською федерацією чи лінії зіткнення, можуть отримати грошову допомогу на зиму. Як оформити виплати інформує Нікопольська міська рада.

Громадяни, які мешкають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях поблизу кордону з рф або лінії зіткнення, можуть отримати виплати на придбання твердого пічного побутового палива.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Рішення про виплату грошової допомоги приймається міжнародною організацією в межах бюджету та становить 21 000 гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний сезон 2024/25 року", - йдеться у повідомленні.

Для оформлення виплати необхідно подати заяву, а також пакет документів:

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • копія паспорта основного одержувача допомоги та копії паспортів/свідоцтво про народження всіх членів сім'ї;
  • копія ідентифікаційного номера основного отримувача допомоги та всіх членів сім'ї;
  • копія довідки ВПО, якщо у домогосподарстві є внутрішньо переміщені особи;
  • банківський рахунок одержувача допомоги за стандартом IBAN;
  • документи, що підтверджують факт проживання у домогосподарстві всіх членів сім'ї: паспорт із позначкою про реєстрацію місця проживання або довідка про реєстрацію місця проживання, або акт обстеження факту проживання особи без реєстрації місця проживання за цією адресою.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Особи, які потребують допомоги повинні подати заяву та документи у паперовій чи електронній формі до 16 вересня 2024 року до виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної у місті ради або військової адміністрації населеного пункту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Також наш портал інформував, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Крім того, ми писали, на підготовку до зими оренду житла і не тільки: українцям пропонують кілька видів допомоги.