Всі сім'ї з новонародженими дітьми в Україні мають право на фінансову допомогу від держави, ця допомога надається незалежно від доходу та соціального статусу батьків.

Для того, щоб отримати цю допомогу, вони повинні звернутися до управління соціального захисту населення та подати заяву. Важливо звернутися протягом 12 місяців після народження дитини.

Дитина, сім'я / фото: Pixabay
Дитина, сім'я / фото: Pixabay

Терміни виплати допомоги при народженні дитини.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, розмір допомоги визначається на дату народження дитини; для дітей, народжених після 30 квітня 2014 року, розмір допомоги становить 41 280 грн. Спочатку виплачується 10 320 гривень одразу після подачі документів. Решта суми виплачується рівними частинами щомісяця протягом трьох років. Що стосується термінів, то точна дата перерахування коштів на дітей може відрізнятися від місяця до місяця. Міністерство фінансів України перераховує кошти на початку кожного місяця. Таким чином, гроші перераховуються на рахунок між 4 і 10 числами кожного місяця і зазвичай отримуються батьками між 5 і 15 числами місяця.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Чоловік з дитиною / фото: Pinterest
Чоловік з дитиною / фото: Pinterest

Що робити, якщо гроші не надійшли?

Іноді виплати затримуються. Міністерство соціальної політики пояснює це тим, що Державна казначейська служба здійснює виплати, виходячи з наявних коштів на рахунку Державного казначейства. Під час війни можливі затримки, оскільки пріоритетними є видатки на національну безпеку та оборону. Якщо ви не отримали допомогу на дитину вчасно, радимо звернутися до місцевого управління соціального захисту населення. Ви також можете зателефонувати на урядову "Гарячу лінію" за номером (15-45) для отримання додаткової консультації. Не панікуйте, якщо ви пропустили виплату. Це тимчасова проблема, яку можна вирішити, звернувшись до відповідних органів.

Нагадаємо, виплати матерям за дитину зміняться, на яку суму тепер можна розраховувати?

Нова фінансова допомога для українок з дітьми та низькими доходами- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, з 1 листопада можна отримати по 2500 гривень на дитину.