Українки з дітьми та низьким офіційним доходом можуть отримати нову матеріальну допомогу. Програму підтримки реалізує благодійний фонд "Карітас Тернопіль".

Виплата матеріальної допомоги передбачена для жінок із числа внутрішньо переміщених осіб, які фактично проживають у Тернополі та відповідають встановленим критеріям уразливості.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Допомога надається при відповідності всім критеріям:

  • голова домогосподарства – жінка;
  • переселені з окупованих територій після 24.02.2022;
  • самотня мати з дитиною віком до 18 років;
  • сама жінка чи близький член сім'ї мають групу інвалідності за умови спільного проживання;
  • не було реєстрації на грошову допомогу в інших фондах за останні 3 місяці;
  • дохід на кожного члена сім'ї не більше ніж 6380 гривень (підтверджується довідкою про доходи).

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології
Показати ще

Як отримати допомогу

Для реєстрації в програмі необхідно заповнити онлайн-заявку, вказавши особисті дані (ПІБ, фактичне місце проживання, номер телефону та інше). Якщо претендент відповідатиме всім критеріям та пройде відбір, то з ним зв'яжеться представник фонду для подальшого оформлення виплати.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, що на всю зиму – 21 000 гривень: хто отримає грошову допомогу на опалення.

Також наш портал інформував, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.