Внутрішньо переміщені особи можуть одночасно отримувати допомогу ВПО та допомогу малозабезпеченим сім'ям, оскільки ці види допомоги не виключають одне одного. Про це повідомили в Департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Малозабезпеченою вважається сім’я, чий середньомісячний дохід нижчий за прожитковий мінімум, визначений законом. Наприклад, для сім'ї з двома дорослими та двома дітьми прожитковий мінімум у 2024 році становить 11 815 грн.

[img desc=""]1077272[/img

Допомога для ВПО зазвичай не враховується до сукупного доходу сім'ї. Однак з 1 березня 2024 року вона буде враховуватися, якщо у сім'ї є працездатна особа, яка не працює або за яку не сплачено єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Також це стосується осіб, які повернулися з-за кордону і не зареєстровані як ВПО.

Виплати ВПО, фото: Facebook
Виплати ВПО, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Плату за світло нараховуватимуть по-новому Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни
Показати ще

Таким чином, одночасно отримувати допомогу ВПО та малозабезпеченим можливо, але за умови, що всі працездатні члени сім'ї мають офіційне працевлаштування або сплачують ЄСВ.

Якщо ці умови не дотримуються, допомога ВПО буде врахована в сукупний дохід, що може вплинути на право отримувати допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Нагадаємо, Естонія платитиме українцям нову фінансову допомогу: як отримувати 3 600 грн щомісяця

Раніше ми писали про те, що українців у Словаччині рятуватимуть від бідності: стартувала нова програма допомоги для біженців

Крім того, Знай.ua повідомляв, гроші не виплатять з вересня: хто залишиться без допомоги