У Словаччині відкрили нову програму грошової допомоги для найбільш вразливих категорій біженців, організовану УВКБ ООН та ЮНІСЕФ. Ця ініціатива має на меті підтримати тих, хто прибув до країни після 1 січня 2024 року і перебуває у важкому економічному становищі. Головна мета програми — забезпечення базових потреб та соціального захисту біженців.

Програма спрямована на найуразливіші категорії біженців. Для отримання фінансової допомоги заявники мають відповідати одному з наступних критеріїв:

Також важливою умовою є те, що претенденти не повинні отримувати допомогу від місцевого управління праці та соціальних питань.

Процедура подання заявки складається з кількох етапів:

  • Запис на співбесіду: Заявники можуть зареєструватися через гарячу лінію або онлайн. Обов’язковою умовою є наявність словацького номера телефону.

  • Особиста співбесіда: Після реєстрації заявники отримають запрошення на співбесіду, на якій потрібно буде надати документи, включаючи посвідчення особи, банківські реквізити та медичні довідки (за потреби).

  • Рішення та виплати: Після перевірки поданих документів рішення надходить через SMS протягом чотирьох тижнів. Сума допомоги розраховується індивідуально за допомогою онлайн-калькулятора, залежно від розміру сім'ї та рівня її вразливості.

Нагадаємо про оновлення для українців у Польщі: важливі зміни у статусі UKR і PESEL

Раніше ми розповідали, що Естонія платитиме українцям нову фінансову допомогу: як отримувати 3 600 грн щомісяця

Також, українцям в Польші доступна нова допомога: платитимуть до 1900 злотих на місяць