Після 1 вересня 2024 року українцям більше не відшкодовуватимуть кошти за розміщення внутрішньо переміщених осіб у своїх домівках.

Це пов'язано із завершенням проєкту з надання житла.

За даними "Грабреда", Донецька ОВА повідомила, що така компенсація здійснювалася у 2023 році за рахунок коштів міжнародних допомог, а у 2024 році - за рахунок коштів Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Однак на подальшу реалізацію проекту не було виділено жодних коштів.

Тим не менш, уряд розглядає можливість продовження проекту до 2025 року. Також було прийнято рішення продовжити виплати внутрішньо переміщеним особам на шість місяців, починаючи з 1 вересня.

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Крім того, директорка Міністерства соціальної реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що внутрішньо переміщені особи, діти яких з нового навчального року будуть навчатися онлайн, не будуть позбавлені своїх виплат, якщо вони отримують їх відповідно до законодавства.

Хто отримуває виплати?

Для громадян, які мають статус ВПО і проживають в Україні, розмір допомоги є наступним: особи з інвалідністю та діти отримують 3 000 грн, інші - 2 000 грн. Допомога виплачується 15 та 28 числа кожного місяця.

Жінка з дитиною
Жінка з дитиною

Нагадаємо, школа не має право вимагати гроші на ремонти та книги, чому досі вимагають гроші і як потрібно діяти.

Додаткові виплати на дитину, хто зможе отримати ці кошти- про це більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, українцям допоможуть із житлом та особистим простором, як отримати допомогу.