У Миколаєві борги за тепло сягнули понад 380 мільйонів гривень. Через це ремонт тепломережі затримується. Як повідомив начальник управління ЖКГ Миколаївської ОВА Євген Гладков, жителі міста заборгували ПрАТ Миколаївська ТЕЦ та Миколаївоблтеплоенерго 386,9 мільйона гривень.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Ці гроші могли б значно прискорити ремонт та покращити якість теплопостачання. На початку серпня заборгованість перед Миколаївською ТЕЦ становила 117 мільйонів гривень, а перед Миколаївоблтеплоенерго — 253,9 мільйона гривень.

Останнє підприємство нещодавно повідомляло, що борг досяг 137 мільйонів гривень. Ті, хто накопичив борги, можуть укласти угоду про реструктуризацію, що дозволяє платити частинами. У квітні 2024 року було подано майже 500 позовів на стягнення боргів за тепло, а в 2023 році — більше 1000.

Борги за комуналку, Домофонд
Борги за комуналку, Домофонд

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

З початку 2024 року вже укладено понад 50 договорів про реструктуризацію. Торік було більше 300 таких угод. На півдні України загальна кількість боржників за комунальні послуги складає понад 49 тисяч, з яких найбільше у Миколаївській області — 29 341 боржник. Одеська область має 14 854 боржників, а Херсонська — 5320.