Зайві кубометри у платіжках за воду можуть бути "заслугою" квартирного лічильника. Про це попередили фахівці КП "Дніпроводоканал".

Для того, щоб отримувати правильні рахунки за воду і платити тільки за фактично спожитий обсяг, необхідно не лише регулярно та своєчасно передавати показники, а й регулярно віддавати лічильник на повірку.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Лічильник, який своєчасно не пройшов повірку, може неправильно вимірювати обсяг спожитої води. Відповідно до законодавства, лічильники води мають проходити перевірку кожні 4 роки.

"Повірка приладів обліку води — це не просто формальність, а необхідна процедура, що гарантує їхню справність і точність вимірювання. Поступове зношування механізмів водолічильника може призвести до хибних показників, що впливає на правильність нарахувань за послуги", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Крім того, прилади обліку, які не пройшли перевірку, знімаються з абонентського обліку. Це означає, що їх показники більше не враховуються під час розрахунку платіжки за спожиту воду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.