Податкова служба має ряд заходів для забезпечення своєчасної сплати податків підприємцями. Один з таких заходів — блокування розрахункового рахунку підприємства, яке може тривати до 3 місяців. Це може статися у разі підозри в ухиленні від сплати податків або при наявності значної податкової заборгованості.

Люди, які оплачують податки. Фото: youtube
Люди, які оплачують податки. Фото: youtube

Підстави для блокування рахунку

Податкова служба може заблокувати рахунок підприємця, якщо є підозра, що він намагається уникнути сплати податків або якщо він має значну заборгованість.

Процедура блокування

Популярні новини зараз
До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Якщо підприємець не сплачує податки у визначені терміни після отримання попередження, податкова служба може ініціювати виконавче провадження.

Термін блокування

Кредитна картка, покупки / фото: Дзен
Кредитна картка, покупки / фото: Дзен

Рахунок може бути заблокований на строк до 72 годин, але за наявності серйозних порушень термін блокування може бути продовжений до трьох місяців.

Обмеження на кошти

Кошти на розрахунковому рахунку не захищені від арешту відповідно до статті 54 Закону про банки. Це означає, що податкова може заблокувати рахунок, не забезпечуючи певну суму, звільнену від арешту.

Рішення про блокування

Оплата карткою. Фото: скрін youtube
Оплата карткою. Фото: скрін youtube

Рішення про блокування рахунку приймає керівник податкової служби. Підприємець не отримує попередження про блокування рахунку та не має інформації про конкретні дії податкової служби до моменту, коли рахунок буде заблокований.

Цей процес може значно ускладнити діяльність підприємства, тому важливо своєчасно сплачувати податки та реагувати на попередження податкової служби.

Нагадаємо, нові податкові правила в Україні: озвучено розмір "втрат" для кожного громадянина

Раніше ми писали про те, що фінансовий тягар хочуть перекласти на українців: експерт пояснив підвищення податків

Крім того, Знай.ua повідомляв, платитимуть три місяці: благодійники нададуть грошову допомогу