У своєму інтерв'ю Даніїл Монін звернув увагу на кілька важливих моментів, які демонструють суперечливу позицію влади. По-перше, Підласа заявляє, що Україна витратила 5 мільярдів доларів на закупівлі для ЗСУ.

Однак, за наявними даними, за 5 місяців ці витрати становили лише 2,5 мільярда доларів, і ці кошти пішли не тільки на зброю, але й на продовольство та інші потреби.

Фізична особа-підприємець рахує податки. Фото: вільні джерела
Фізична особа-підприємець рахує податки. Фото: вільні джерела

Влада намагається переконати, що підвищення податків необхідне для економічної стабільності під час війни, хоча це виглядає як спосіб закрити бюджетні дірки.

Однак у бюджеті на 2024 рік найбільші витрати йдуть на закупівлі для ЗСУ, попри вже отриману значну західну допомогу.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Плату за світло нараховуватимуть по-новому Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки
Показати ще

У Раді запропонували створити "клуб білого бізнесу": його будуть менше перевіряти
податки/фінанси: фото з інтернету

Монін оцінює допомогу в 800 мільярдів гривень цього року, яка безкоштовно надходить у бюджет. Тому великі витрати на військові закупівлі здаються дивними, враховуючи вже отримані кошти.

Даніїл Монін згадує ще один важливий момент — реакція Мінфіну на критику. Спочатку уряд планував збільшити доходи за рахунок нових податків, зокрема 50% податку на банки, що могло додати 50 мільярдів гривень у 2024 році.

Через спротив бізнесу та суспільства цей пункт виключили, і Мінфін відмовився від одного з потенційних джерел доходу для бюджету.

Піднімається питання: чи дійсно підвищення податків необхідне, чи це просто спроба перекласти фінансовий тягар на бізнес і громадян, ігноруючи інші варіанти.

Нагадаємо, новий податок на посилки може перетворити українців на жертв податкового терору чи злочинців

Раніше ми писали про те, що тарифи, податки, субсидії та ціни на пальне: що зміниться в Україні з 1 вересня

Крім того, Знай.ua повідомляв, підвищення податків в Україні: розкрито нові цифри