Українці, які стали вимушеними переселенцями через війну, мають можливість отримати грошову допомогу у розмірі 3600 гривень на місяць.

Благодійний фонд «Право на захист» активно займається реєстрацією внутрішньо переміщених осіб для отримання цих виплат за фінансування Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Грошові виплати у розмірі 3600 гривень надаються щомісяця протягом трьох місяців (загалом 10 800 гривень на особу).

Людина, яка тримає гроші в руке
Людина, яка тримає гроші в руці

Основними категоріями отримувачів є:

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Пенсіонерам підняли виплати: 431 гривня виглядає, як подачка Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Внутрішньо переміщені особи, які перемістилися в межах України протягом останніх шести місяців.

Ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання після вимушеної евакуації, включаючи тих, хто повернувся з-за кордону.

Для того, щоб отримати грошову допомогу, потрібно відповідати принаймні одній з категорій вразливості:

  • Сім'ї з одним із батьків, які виховують одну або кілька дітей віком до 18 років або проживають із людьми похилого віку (від 55 років).
  • Сім'ї, очолювані особами похилого віку (55 років і старше), які самостійно утримують одну або більше дітей до 18 років.
  • Сім'ї з особами з інвалідністю або хронічними захворюваннями (за наявності відповідних документів).

Також важливо, що особа не повинна отримувати грошову допомогу від інших міжнародних організацій, щоб мати право на ці виплати.

Реєстрація на отримання допомоги відбувається за допомогою мобільної бригади благодійного фонду «Право на захист». Наприклад, у Тернополі реєстрація відбувається за адресою: вул. Медова, 3. Важливо не упустити можливість отримати ці виплати, адже вони можуть дати трохи стабільності в умовах невизначеності.

Нагадаємо, Кому допоможуть з орендою житла: платитимуть півроку

Раніше ми розповідали, що Звітувати доведеться кожному: чиї дані передадуть у податкову

Також, Не жили добре – не варто і починати: українців позбавлять субсидій, заява ПФУ