Ціни на пшеницю шалено падають, та чи ці зміни повпливають на ціни за хліб?

Пшениця, поле / фото: Pixabay
Пшениця, поле / фото: Pixabay

З початку тижня закупівельні ціни на продовольчу та фуражну пшеницю на українському експортному ринку знижуються. Про це нам повідомляє ІА "АПК-Інформ". Така тенденція в основному пов'язана з низькими темпами торговельно-закупівельної активності і надлишком пропозиції чорноморської пшениці, в той час як інтерес імпортерів до закупівель пшениці знизився.

У Великому Одеському порту ціни попиту на продовольчу і фуражну пшеницю знизилися на 2-6 USD/т до 190-195 USD/т і 170-180 USD/т СРТ-порт станом на 29 серпня 2024 року. Водночас ціни попиту в портах Дунаю знизилися на 1-6 USD/т і стабілізувалися на рівні 192-196 USD/т і 175-183 USD/т. Крім того, експорт пшениці перевищив 3 млн тонн.

Але що ж тоді станеться з цінами на хліб? Експерти також передбачають, що ціни на хліб продовжатимуть підвищюватися. Адже це пов'язано зі зростанням цін на електроенергію та сировини. Тож із початком осені українців очікує лише підвищення цін на усі хлібобулочні вироби.

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Ціна хліб вже зросла на 10%, очікується, що зростатиме до 20%, це у першу чергу необхідно аби пекарі та підприємства продовжили працювати.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Нагадаємо, важливий продукт може подорожчати на 30%.

Ціни на продукти в Україні та світі зміняться, чого очікувати українцям- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, ситуація з хлібом в Україні накаляється, чого очікувати українцям?