Вже у вересні в Україні може суттєво збільшитись вартість хліба. Про це заявила оглядач у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру "АГРО Перспектива" Лариса Гук в ефірі "Українського Радіо".

Лариса Гук зазначила, що було зібрано понад 21 мільйон тонн пшениці, але якість урожаю залишає бажати кращого. На даний момент ведуться переговори між бізнесом та владою, щоб обмежити вивезення продовольчої пшениці, необхідної для виробництва борошна та хліба.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

За нинішніх умов відстежується тенденція до підвищення цін на головний продукт.

"Якщо подивитися на зміни цін по місяцях, то хліб постійно дорожчає, а Нацбанк визнав, що інфляція буде прискорюватися, бо запас міцності від урожаю минулих років Україна вичерпала, на жаль", - зазначила фахівець.

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube
Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube

Прогнози на вересень

За попередніми оцінками, першого місяця осені цінники на хліб в українських магазинах можуть піднятися приблизно на 20-30%.

"Пекарі вже заявили, що запас міцності в них закінчився і що можуть бути перебої з хлібом. Тобто ціни можуть зрости вже у вересні на 20-30%", - прогнозує Лариса Гук.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли краще запасатися картоплею на зиму: експерт спрогнозував період найнижчих цін.

Також наш портал інформував, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.