Тепер у супермаркетах України можна не приймати купюри, які виглядають надто зношеними, якщо ви отримуєте готівку на касі. Це правило запроваджено Національним банком України (НБУ).

Що це означає? Якщо ви використовуєте картку для оплати, а на касі вам дають готівку, переконайтеся, що купюри в хорошому стані. Якщо вони занадто пошарпані або виглядають сумнівно, ви можете відмовитися їх приймати.

"Натомість зношені банкноти не повинні потрапляти до клієнтів, а повинні вилучатися і здаватися разом з готівковою виручкою в обслуговуючі банки", – кажуть у НБУ.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Також корисно знати свої права під час покупок. Наприклад, якщо ви купили товар, і він виявився пошкодженим або розбитим, магазин не має права примушувати його оплачувати. Це заборонено законом «Про захист споживачів».

Популярні новини зараз
В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Якщо продавець стверджує, що ви винні, йому доведеться доводити це у суді. Якщо вам намагаються виставити плату за пошкоджений товар або відмовляються приймати гроші через відсутність здачі, можна подати скаргу або викликати поліцію.

Нагадаємо, задешево вже не буде: восени злетять ціни на улюблений овоч - коли запасатися

Раніше ми писали про те, що ціни на продукти в Україні та світі знижуються: що вже стало дешевше

Крім того, Знай.ua повідомляв, що ситуація з хлібом в країні розпалюється: може стати дорожчим на 20%