З 1 жовтня 2024 року Ощадбанк планує змінити тарифи на користування своїми банківськими картками. Ці нововведення торкнуться різних аспектів обслуговування, включаючи вартість зняття готівки та оплати SMS-повідомлень про транзакції.

Ці зміни можуть відчутно вдарити по гаманцям окремих категорій клієнтів. По-перше, змінюється вартість SMS-інформування: для зарплатних, пенсійних і соціальних карток сума становитиме 15 гривень на місяць, тоді як для приватних та кредитних карток — 25 гривень, якщо обрати варіант через SMS (або 15 гривень, якщо через Viber).

Оплата банківською карткою / фото: Freepik
Оплата банківською карткою / фото: Freepik

Що стосується власників корпоративних карток, то тут також будуть дві важливі зміни. По-перше, комісія за зняття готівки в банкоматах становитиме 0,9% від суми зняття, але не менше 5 гривень. Це підвищення може особливо сильно вдарити по тих, хто часто знімає невеликі суми.

По-друге, послуга SMS-інформування тепер обходитиметься у 25 гривень на місяць. Це збільшення може стати значним фінансовим тягарем для бізнесу, який активно використовує корпоративні картки для різноманітних операцій.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Окрім того, власники дитячих карток зможуть безкоштовно зняти не 2000, а 3000 гривень на місяць. Таке підвищення ліміту дозволить батькам менше турбуватися про додаткові комісії.

Нагадаємо, що легко втратити гроші: українці скаржаться на банкомати ПриватБанку

Раніше ми розповідали про те, що українцям зменшать зарплати з вересня - куди зникатиме частина доходів

Також вас може зацікавити: ліміти НБУ на перекази з картки на картку: українці зможуть обійти обмеження