Зміни в українському податковому законодавстві вже не раз викликали гарячі дискусії в суспільстві, і новий проєкт №11416-д не став винятком. Влада рішуче налаштована підвищити військовий збір, що сплачують усі працюючі громадяни. Планується, що він зросте з нинішніх 1,5% до 5%. Це значне підвищення вплине на зарплату кожного українця.

Збільшення військового збору пояснюється потребою у фінансуванні Збройних сил України, особливо в умовах тривалої війни. Міністерство фінансів вважає цей захід необхідним і справедливим, враховуючи поточну ситуацію. За словами голови податкового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева, підвищення військового збору обмежать лише періодом, коли в країні діє воєнний стан.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Зі збільшенням військового збору до 5%, кожен українець відчує суттєве скорочення доходів. Для середньостатистичного працівника, який отримує 20 000 гривень на місяць, підвищення військового збору означатиме збільшення відрахувань із зарплати з 300 до 1 000 гривень. Для багатьох це суттєва сума, яка може вплинути на родинний бюджет.

Проєкт закону №11416-д ще має пройти два читання у Верховній Раді, тому його положення можуть змінитися. Однак тенденція до підвищення податків на користь армії, очевидно, збережеться. Водночас, в уряді вирішили не підвищувати податок на надприбутки банків та поки що відкласти підвищення податку на прибуток фінансових установ.

Популярні новини зараз
Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Не вистачить і на пачку гречки: пенсіонерам дадуть надбавки за стаж У чоловіків є два тижні, щоб уникнути блокування рахунків від ТЦК Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Нагадаємо, тарифи, податки, субсидії та ціни на пальне: що зміниться в Україні з 1 вересня

Раніше ми розповідали про підвищення податків в Україні: розкрито нові цифри

Також, нові податки витрясуть гаманці: готуйтеся віддавати втричі більше з вересня