Національний банк оголосив про запровадження обмежень на перекази з картки на картку. Проте українці, за бажанням, зможуть обійти ці ліміти. Таку заяву зробив економіст Олег Пендзин в ефірі програми Drive Time на "Громадському радіо".

Економіст зазначив, що у рішенні НБУ про обмеження переказів з картки на картку є дуже важливий нюанс. Ідеться про ліміт у 150 тисяч гривень з рахунку в одному банку.

Обмеження переказів. Фото: youtube
Обмеження переказів. Фото: youtube

Тобто, якщо людина має картки у двох чи трьох банках, то з кожного рахунку можна переводити по 150 тисяч гривень. Фактично, українці таким чином зможуть частково оминати обмеження.

Олег Пендзин підкреслив, що обмеження стосуються лише вихідних перекладів - вхідні, як і раніше, можна буде отримувати без будь-яких лімітів. Крім того, він додав, що обмеження не торкнуться волонтерів та осіб, які мають легальні та підтверджені доходи більш ніж у 150 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Банківські перекази, скріншот: YouTube
Банківські перекази, скріншот: YouTube

Фахівець також додав, що обмеження не стануть критичною проблемою для тих, хто переказує суми понад 150 тисяч гривень з одного рахунку. Такі особи можуть здійснювати перекази через IBAN без обмежень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські банки відмовляються виплачувати частину депозитів: хто ризикує втратити свої нагромадження.

Також наш портал інформував, Нацбанк запроваджує обмеження карткових переказів: наслідки накриють лавиною.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фальшивомонетники активізувалися: Нацбанк попередив, яких купюр слід побоюватися.