Тривала війна в Україні змусила багатьох переглянути свої витрати на продукти та почати економити. Зростання цін на необхідні товари стало відчутним для всіх. Експерт з фінансів Єлєна Шепель поділилася кількома порадами, як зменшити витрати на покупки.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Не ходіть в супермаркет голодним

Голод часто призводить до імпульсивних покупок, через що витрачається більше грошей, ніж планувалося. Навіть якщо ви йдете зі своїм списком продуктів, голод може підштовхнути вас купити зайве.

Також варто уникати щоденних візитів до магазину, адже це підвищує ризик спонтанних покупок, особливо якщо ви берете з собою дітей, які часто просять купити щось зайве.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Плануйте меню на тиждень

Список продуктів
Список продуктів

Складання тижневого меню допоможе уникнути щоденних поїздок у магазин і дозволить краще контролювати запаси продуктів вдома.

Купуйте за нижчими цінами

Купуйте продукти оптом або онлайн, щоб зекономити. Наприклад, крупи, макарони і консерви варто купувати у великих кількостях, а сезонні фрукти та овочі — у місцевих виробників або на ринках. Не забувайте про акції у супермаркетах та стежте за знижками через мобільні додатки магазинів.

Порівнюйте ціни в різних магазинах

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Відвідуйте різні магазини, щоб знайти найкращі пропозиції. Звертайте увагу на полички в супермаркетах: дорогі товари зазвичай знаходяться на рівні очей, а дешевші — нижче.

Розташування товарів постійно змінюється, щоб стимулювати покупців купувати більше, тому будьте уважні і не піддавайтесь на хитрощі маркетологів.

Нагадаємо, економити на їжі будемо старанніше: в Україні прогнозують новий стрибок цін на продукти

Раніше ми писали про те, що гарнір перетворився на "золото": під кінець літа супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони

Крім того, Знай.ua повідомляв, італійське сонце власними руками: як приготувати лікер "Лімончелло" у себе вдома