Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на те, що українці готують як гарнір.

Зокрема, під кінець серпня ціни зросли на гречану крупу, макарони та рис. Лише "круглий" рис встиг подорожчати за кілька днів одразу на 2 гривні за кіло.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Mifin.

Бакалія, скріншот: YouTube
Бакалія, скріншот: YouTube

Так, згідно з моніторинговими даними, порівняно з минулим місяцем в Україні зросли ціни на базові продукти. Йдеться про гречку, рис і макарони. Однак зазначимо, що вони змінилися не суттєво.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Вартість гречки

Зокрема, гречка додала в ціні кілька копійок до 28,50 грн/кг. При цьому у різних супермаркетах вартість відрізняється. Найдешевше ви можете купити її в Ашан – 24,90 грн/кг, а в МегаМаркет доведеться віддати – 34,30 грн/кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

Довгий рис подорожчав із 55,67 грн/кг до 56,00 грн за кіло. Пропарений продається за 66,60 грн/кг, замість 64,79 грн/кг, а круглий – 72,75 грн/кг, замість 70,47 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Вартість макаронів

Помітно підвищився цінник на макарони – з 30,80 грн/кг до 34,23 грн/кг. Якщо у Метро вони продаються по 26,90 грн/кг, то вже Ашан – 45,10 грн/кг.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ціни на продукти в Україні та світі знижуються: що вже стало дешевше.

Раніше повідомлялося, вода з газиками – вже по 23 грн: супермаркети оновили ціни на колу, мінералку та соки.

Також, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.