Українцям доведеться більш завзято економити на їжі, оскільки очікується прискорення зростання цін на різні продукти харчування. Про це йдеться у матеріалі порталу "РБК-Україна".

Восени 2024 року може прискоритись зростання цін на продовольчі товари. Цьому сприятимуть одразу кілька факторів.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Аналітик УКАБ Максим Гопка прогнозує, що подорожчання продуктів слід очікувати вже з кінця вересня. Одна з причин – ймовірне зростання цін на пальне. Це спричинить підвищення витрат на логістику, а також паливо може використовуватися для генераторів як виробниками, так і реалізаторами продукції.

"По-перше, логістичні витрати зростатимуть через підвищення цін на пальне, а вже з настанням холодів це ж пальне буде використовуватися й для альтернативного джерела енергії (генератори), що підвищить собівартість продукції", - заявив фахівець.

Популярні новини зараз
Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Водночас не виключається зростання цін на сировину для переробних підприємств. Це також вплине на кінцевий цінник. Максим Гопка навів приклад, що закупівельні ціни на молоко зросли на 30%, порівняно з минулим роком. Також на 20-30% зросли ціни на зернові культури.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли краще запасатися картоплею на зиму: експерт спрогнозував період найнижчих цін.

Також наш портал інформував, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.

Крім того, ми писали, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть вгору.